Ambalam o multime de lucruri de facut si de vazut intr-o vacanta unica si memorabila, unde calatoriile si experientele culturale dau adevaratul sens al vietii pentru care pretul nu are valoare.

Povestiri din ultimele calatorii
Urmareste-ne pe
GO UP
Image Alt

România, destinație turistică de vis

Vacanțe de vis în România

‘’Făpturile superioare se respectă și se ințeleg, când se întalnesc, și locul de întâlnire este vasta grădina a naturii’’

Romania? De ce aceasta tara este atat de superba? Ea este in stransa legatura cu cele 3 mari trepte de relief (munti, dealuri si campii). Această zestre turistică naturală este fericit completată de prezența Dunării, Deltei Dunării și a Litoralului Mării Negre.
Carpații românești reprezinta o serie de particularitati care satisfac gusturile tuturor categoriilor de turisti dornizi sa practice fie diversele sporturi de iarna, fie drumetiile, speoturismul, alpinismul, vanatoarea ori pescuitul sportive.
In imparatia Carpatilor, Valea Prahovei si Muntii Bucegi sunt o grandioasa manifestare a frumusetilor pe care natura le ofera cu multa generozitate. Crestele lor, domoale si simple, deseneaza pe cer linii ce se armonizeaza in varfurile Furnica (2071 m), Caraiman (2284 m), Costila (2498 m) si Vanturis (1942 m).

Romania se remarca cu Platoul Bucegilor, unde natura grandioasa in toate aspectele ei, se desfasoara larg. Iarna intinderile albe de zapada, care rezista pana primavera, tarziu, sclipesc de iti iau ochii, in timp ce vara, flacarile rosii ale tufelor de smirdar inveselesc tot muntele. Un popas mai indelungat la cabanele Piatra Arsa, Babele, Furnica, Varful Omu, recompenseaza efortul depus.

Drumuri si poteci ademenitoare ofera tablouri variate pentru ochi si suflet, de la cascade, chei, pesteri, prapastii infioratoare, pana la acele fantastice, uriase si misterioase forme si chipuri, cu denumiri, atat de sugestive precum Babele si Sfinxul.

In plastica Vaii Prahovei, cu asemenea munti alaturi, sunt prinse si simbolurile unui trecut ce se regaseste in zidurile manastirilor Sinaia si Predeal, in maretia Palatelor Peles si Pelisor de la Sinaia si in multe altele. Insirate ca niste margele la Poalele Muntilor Bucegi, statiunile Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal se amesteca, inghesuite, in spatial ramas intre munte si apa. Imaginea este fermacatoare iar Valea Prahovei seamana cu un crâmpei de Elveție.

O alta minunatie a Romaniei este litoralul Marii Negre cu conditii naturale deosebit de favorabile pentru practicarea unui turism complex, de odihna si tratament, a permis omului sa construiască, temeinic, adevarate ‘’palate ale vacantei’’. Salba statiunilor ce se ridica din imensul fond orizontal, plin de freamat de valuri, alcatuieste o suita de imagini coplesitoare pe aproape 70 km de la Capul Midia la Vama Veche.

Bine de stiut

Țară
România
Limbi vorbite
Româna
Monedele folosite
Lei

Apele minerale si termominerale fac ca Romania sa fie, din acest punct de vedere, una dintre cele mai bogate tari ale Europei. Vestite pentru puterea binefacatoare, ele sunt considerate minuni ale lumii in privinta vindecarii multor maladii. Pe langa acestea, pamantul romanesc are si lacuri tamaduitoare, unele bine „captusite” cu pretioase namoluri terapeutice.
Alte minunatii ale tarii sunt salinele, acestea fiind numite si „palate subpamantene ale sanatatii”.
In statiunile balneoclimaterice din Romania factorii naturali de cura se imbina, intr-o armonie unica in lume, cu microclimatul tonifiat, cu peisajul si cu originalele tratamente medicale romanesti.

Acesta cadru sumar despre Romania sper sa va convinga sa calatoriti pe cat puteti de mult, sa va bucurati si sa-I purtati toata dragostea din lume.

Deschide whatsapp
Ai nevoie de ajutor?